Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Iğdır'da Türkiye-İran Serbest Bölgesi Kurulacak

Türkiye Sanayi Bakanı Nihat Ergün, İran ve Türkiye?nin ortak sınırında ve muhtemelen IĞDIR'DA serbest ticaret bölgesi kurmak istediklerini açıkladı. 

23 Ekim 2009
Iğdır'da Türkiye-İran Serbest Bölgesi Kurulacak

Türkiye sanayi bakanı Nihat Ergün iki ülke yetkililerinin, İranlı ve Türk firmaların elektrik, petrol ürünleri, her türlü araç ve diğer teçhizatı serbestçe pazarlamak üzere ortak sınırda serbest ticaret bölgesi kurmayı düşündüklerini açakladı.

Türkiye sanayi bakanı Ergün bu bölgenin Iğdır yakınlarında kurulabileceğini, konu ile ilgili protokolün gelecek hafta başbakan Erdoğan’ın Tahran ziyareti sırasında imzalanabileceğini, projeye Ermenistan ve Suriye’nin de katılabileceğini ifade etti.

Bu arada İran’ın Türkiye büyükelçisi Hüseyinpur da söz konusu serbest ticaret bölgesinin iki ülke arasında ulaştırma alanında kolaylık sağlaması için kurulabileceğini kaydetti.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.