Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudiler, Ehlibeyt Camilerini Kapatmaya Devam Ediyor

El Haber şehrinde Ehlibeyt dostlarının 5 camisini kapatan tekfirci Suudi hükümeti, El Demam şehrindeki El İsmaili Camii'ni de kapattı. 

23 Ekim 2009
Suudiler, Ehlibeyt Camilerini Kapatmaya Devam Ediyor

El Demam şehri sakinleri şark bölgesi valisinin İsmaili Camii'ni kapatma emri verdiğini belirtiyor. Caminin kapatılma bahanesi ise resmi izninin olmaması.

Son zamanlarda El Haber şehrindeki Ehlibeyt camileri peşpeşe kapatılıyor. Kapatılan beş caminin imamları -ki bunlar bölgenin önemli şahsiyetleri- ve cemaatin önemli isimleri hapse atılıyor.

Bu iki şehirde on binlerce Ehlibeyt dostu Müslüman yaşıyor. Bu insanlar geçen yüzyılın ortasında bu iki şehir kurulduğundan bu yana burada yaşamaktalar. Suudi hükümeti başta El Ehsa, Katif ve Necran olmak üzere Şiilerin yaşadığı bölgelerde cami yapılmasına izin vermiyor.

Suudi hükümeti ise bu konuda bir açıklama yapmıyor. Uluslararası insan hakları derneklerinin raporlarında Suudi Arabistan'da Şiiller'e karşı uygulanan ayrımcılık, temel haklardan mahrumiyet açıkça vurgulanıyor, ancak değişen hiçbir şey yok.

Tekfirci Suudi rejimi, bundan beş yıl önce de Şiiler'e ait onlarca cami, hüseyniye ve medreseyi kapatmış, yüzlerce kişiyi hapse atmıştı.

Deyerler.org

Çeviri: Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.