Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan Bayrağını Bursa'da Yasaklama Kararı Mahkemeye Taşındı

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un stada iki takımın bayrakları dışında bayrak alınmayacağını açıklaması üzerine, Konyalı 43 yaşındaki Mehmet Karakaya ile 29 yaşındaki Celaleddin Güler, Bursa Valiliği'nin aldığı karar için Bursa 2'nci İdare Mahkemesi'ne, yürütmeyi durdurma istemiyle başvurdu. 

13 Ekim 2009
Azerbaycan Bayrağını Bursa'da Yasaklama Kararı Mahkemeye Taşındı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 14 Ekim'de Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak Türkiye- Ermenistan maçı öncesi, maçta sadece Türkiye ve Ermenistan ülkelerinin bayrağının açılacağını, bunun dışında başka bir ülkenin bayrak ya da flamasının açılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. Açıklama valiliğin resmi internet sitesinde de kamuoyuna duyuruldu. Bunun üzerine harekete geçen Devlet Su İşleri'nde memur olarak görev yapan Mehmet Karakaya ile seyyar satıcılık yapan Celaleddin Güler, Bursa Valiliği'nin aldığı kararın dururulması amacı ile bugün Bursa'ya giderek 2'nci İdari Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma kararı için dava açtı.

Türkiye- Ermenistan maçında, Azerbaycan ve Türk bayrağının yan yana sallanmasını istediklerini belirten Mehmet Karakaya, şunları söyledi:

"Türkiye ile Ermenistan arasında oynanacak milli maça, Bursa Valiliğinin adeta Azerbaycan bayraklarının stadyuma alınmayacağı yönündeki açıklaması bizim gururumuzu incitmiştir. Bir Türk vatandaşı olarak bu karar, milli duygularımıza dokundu. Ben de bu kararından dolayı Bursa Valiliğine dava açmayı uygun gördüm. Burada yapılan davranışın, Azerbaycanlı kardeşlerimize bir yanlış olduğunu düşünüyorum. Ben Ermenistan'ın, Türkiye'den böyle bir talebi olduğunu sanmıyorum. Karar lehimizde çıkarsa Türkiye -Ermenistan maçına Azerbaycan ile Türk bayrağımızla birlikte gideceğim."

Karakaya ve Güler'in avukatı Ahmet Gürol Şağban ise, "Bursa İdari Mahkemesi'ne açtığımız davanın Azerbaycan açısından çok büyük önemi var. Bu kararla Azerbaycanlı kardeşlerimizin gururunun rencide olduğunu duyuyoruz. Eğer mahkeme bizim lehimize karar verirse Türk bayrakları ile Azerbaycan bayrakları Bursa Atatürk Stadyumu'nda dalgalanabilecek" diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.