Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

En Eski Kur?an-ı Kerim Nüshaları İnternette Yayınlandı

En pahalı şark kur?an nüshalarından olan ikisi araştırmacı ve üstatların istifade etmeleri için internette yayınlandı. 

16 Eylul 2009
En Eski Kur?an-ı Kerim Nüshaları İnternette Yayınlandı

 Kur’an Haber Ajansı İKNA’nın yazılı miraslar haber sitesinden aldığı bilgiye göre, Birmengam üniversitesinde korunan 7. Yüzyıla (hicri ikinci yıl) ait bu iki kur’an nüshası en değerli eserler mecmuasından sayılmaktadır.

Bu kur’anlardan birisi (1572 numaralı) peygamber efendimizin vefatından bir asır sonra yazılmış olup en eski Kur’an olma özelliğini taşımaktadır. Bu kur’an mecmuası şiir manzumesi, nakış ve işlemeli ve sikkeli metinlerle süslüdür.

Bu şark nüshalı kur’an’lar Arapça, siryak, farsça ve yunanca dillerinde hazırlanmıştır. Çok değerli minyatür hatlarla kaplıdır. Bu kur’anlar online olarak 29 nüsha Arapça İslam, 7 nüsha Arapça mesihi, 8 nüsha yunanca, 10 nüsha farsça, 11 nüsha siryak ve 6 nüsha değişik dillerdedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.