Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Almanya'dan İlginç Çıkış: Bombardıman Gerekliydi

Afganistan'da onlarca sivilin ölümüne neden olan NATO bombardımanını Alman savunma bakanı savundu. 

07 Eylul 2009
Almanya'dan İlginç Çıkış: Bombardıman Gerekliydi

Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz bölgesinin güvenliğinden sorumlu olan Alman silahlı kuvvetleri, NATO'dan Taliban'ı bombalaması talebinde bulunmasına yöneltilen eleştirileri kabul etmeyerek ilginç bir çıkışta bulundu: Bombardıman gerekliydi!

Deutsche Welle'in haberine göre bombardımanın siviller arasında da can kaybına yol açması nedeniyle müttefikleri tarafından da eleştirilen Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung, 'olayla ilgili ayrıntılı bilgisi olmayanların sıcağı sıcağına eleştiride bulunmalarına anlam veremediğini ve bunun aynı zamanda Afganistan'ın istikrarı için hayatlarını tehlikeye atan askerlere saygısızlık etmek olduğunu' iddia etti.

En az 90 sivilin ölümüne yol açan bombardıman, ateş emrini veren Almanya'nın müttefikleri ve Avrupa Birliği'ndeki ortakları tarafından sert bir şekilde eleştirilmesine yol açtı. AB dışişleri bakanlarının Stockholm'deki buluşmasında olay trajedi olarak tanımlandı. Konsey dönem başkanı İsveç'in dışişleri bakanı Carl Bildt, 'Afganistan'daki savaşın öldürerek kazanılamayacağını belirtirken, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de Taliban tarafından kaçırılan akaryakıt tankerlerinin bombalatılmasının büyük bir hata olduğundan' söz etti. Kouchner, Afganistan'ın, halkı bombalayarak değil, onunla işbirliği yaparak istikrara kavuşturulabileceğini söyledi.

Lüksemburg Dışişleri bakanı Asselborn da Almanya'yı şu sözlerle eleştirdi:
"Bombaların bu kadar çabuk ve kolay atılmasına anlam veremiyorum. NATO'nun da kuralları olmalı. Şayet sivil can kaybı olduysa, bu operasyon olmaması gereken bir operasyondur. Bu gibi hatalar NATO'nun ve Batı'nın itibarına gölge düşürür."

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.