Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Marsilya?da İlk İslam Koleji Açılıyor

?İbni Haldun İslam Koleji? adıyla Marsilya?nın ilk İslam koleji gelecek haftanın başında açılıyor. 

06 Eylul 2009
Marsilya?da İlk İslam Koleji Açılıyor

 İKNA’nın yabiladi haber sitesinden aktardığı habere göre, ibni Haldun İslam koleji müdürü “Muhsin Ngazou” bu konu hakkında şunları söyledi: bu İslam koleji şimdilik üç sınıf, eğitim bölümü ve yaklaşık 40 öğrencisiyle önümüzdeki hafta Müslüman üstatlarının da hazır bulunmasıyla yeni eğitim yılına başlayacak.

Şimdilik bu kolej sadece birinci sınıfları kabul etmektedir ancak önümüzdeki yıllardan itibaren her yıl bir ders bölümü izafe edilecektir. Bununla birlikte öğrencilerimiz dört yıl içinde buradaki eğitimlerini en güzel bir biçimde tamamlayarak Müslüman topluma hizmet edeceklerdir.

İbni Haldun İslam koleji Fransa’nın güney doğusundaki Müslümanların ihtiyaçlarını karşılamak için açılmıştır. Fransa milli eğitim bakanlığının belirlediği ders haricinde; İslam dersleri, tarih ve Arap edebiyatı da bu kolejde öğrencilere verilecek dersler arasında bulunmaktadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.