Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ehlibeyt Gençliği İftarda Buluştu (Foto)

Zeynebiye Gençliği'nin organize ettiği iftar programına Zeynebiye'den ve bölge cemaatlerinden iki yüze yakın genç katıldı. 

06 Eylul 2009
Ehlibeyt Gençliği İftarda Buluştu (Foto)

Akşam namazını Zeynebiye'de kılan gençler namazın ardından Aktaş Köyü Derneği'ne geçtiler. İftar yemeğinin ardından Zeynebiye Camii Kur'an kursu hocası Ş. Muhammet Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan program, Ş. Yusuf Tazegün'ün sohbetiyle devam etti. Konuşmasında ideal Ehlibeyt gencinin özellikleri üzerinde duran Tazegün, Allah'ın ve Ehlibeyt'in gençlere özel önem verdiğini vurguladı. Zamanımızın imamı İmam Mehdi (af)'ye layık gençler olabilme potansiyelinin her gencimizde mevcut olduğunu dile getiren Tazegün'ün sıcak sohbeti katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

İftar sohbetinin ardından Zeynebiye'nin ve değerli liderimizin eski görüntülerinin yer adığı klip izletildiği anlarda duygu doruğa çıktı.

Hediyeli sorularla verilen aranın ardından Zeynebiye Derneği yöneticisi Özcan Atam kürsüye geldi. Zeynebiye'nin tarihine en başından beri tanıklık edenlerden olan Atam, o ilk yılları anlattı. 1978-1982 yılları arasında, Türkiye'nin en sancılı zamanında kahraman bir lider etrafında toplanan bir avuç Ehlibeyt aşığının tutuşturduğu bir meşale olan Zeynebiye'nin bugünlere gelene kadar büyük bedeller ödediğini vurgulayan Özcan Atam, en büyük bedeli de değerli liderimizin ödediğini belirtti.

Zeynebiye'nin ilk yılları sohbeti gençlik tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi. Konuşmasının ardından Özcan Atam'a Zeynebiye Gençliği adına hediye sunuldu.

Program ZEPROM ekibi Grup Aktif'in hazırlamış olduğu eğlenceli bir skeçle sona erdi.

Zeynebiye.com

İftar Programının Fotoğrafları  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.