Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Arabistan Halkından Suud Yönetimini Protesto

Suudi Arabistan?ın en güney kesiminde yer alan eyaletin sakinleri Vahabilerin kötü davranışlarını ve Suud yönetimince en ilkel haklarının çiğnenmesini protesto etiler. 

01 Eylul 2009
Suudi Arabistan Halkından Suud Yönetimini Protesto

Suudi Arabistan’ın Cazan eyaletinin merkezinde protesto gösterisi düzenleyen yüzlerce vatandaş, çoğunluğunu İsmailiye Şiileri oluşturan kentin sorunları ile ilgilenmediği için Suud yönetimine itirazda bulundular.

Gösteriye katılanlardan biri Fars haber ajansının muhabirine verdiği demeçte Suudilerin iki yıldan beri özellikle radikal Vahabilerin nüfuzu altında hareket ederek çoğunluğu İsmailiye Şiilerinden olan kent sakinlerine ağır baskılar uyguladığını belirtti.

Bir başka vatandaş da yaptığı açıklamada Suud yönetiminin bu yörede yaşayan insanların Yemen’in El-Husi olarak bilinen ve Şiilerin ağırlıklı yaşadığı yöresinden kadınlarla evlilikleri yüzünden Suud hanedanı ve Vahabilerin gazabına uğradığını ve tüm haklarından mahrum bırakıldığını ifade etti.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.