Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fakihlerin Merceiyeti İmamların (a.s) Çalışmalarının Gaybet Dönemindeki Bir Uzantısıdır

Bahreyn Şii ulema şurası fakihleri savunan bir bildiri yayınladı. Bildiride Fakihlerin merceiyeti imamların (a.s) çalışmalarının gaybet dönemindeki bir uzantısıdır, denildi. 

01 Eylul 2009
Fakihlerin Merceiyeti İmamların (a.s) Çalışmalarının Gaybet Dönemindeki Bir Uzantısıdır

İKNA’nın “Eval” haber ulaştırma merkezinden edindiği habere göre, 30 ağustosta yayınlanan bu bildiride: fakihlerin merceiyeti İslam dininin asil nazariyesi, dini hakikat, siyasi ve halksaldır ve ayrıca dini usulle sabit ve halk tarafından makbuliyetle sağlamlaşmıştır, denildi.

Bahreyn Şii ulema şurası bu bildiride: bizim dini gerçekliğimiz siyasi gerçekliğimizden ayrı değildir ve dinden istifade edilerek şahsi menfaatleri ret etmekteyiz zira din İslam ümmeti kimliğini ve onun menfaatlerini savunmaktadır, uyarısında bulundu.

Şialar itikadi, fıkhi ve siyasi olarak fakihlerin merceiyetine inanmaktadırlar ve fakihlerin merceiyetinin İslam ümmetinin vahdet ve birliğine güç kattığını ve bu kurumu korumak fikri ve itikadi yozlaşmalardan korunmanın kaynağıdır, denildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.