Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

AZAL'dan İsraillilere Sert Yanıt: Burası Nijerya Değil, Kimse Silahla Dolaşamaz!

Azerbaycan Haydar Aliyev Havaalanı'nda silahlı muhafız bulundurmak isteyen İsrailli yetkililer ile Azerbaycan Hava Yolları arasındaki gerginlik sürüyor. 

07 Ağustos 2009
AZAL'dan İsraillilere Sert Yanıt: Burası Nijerya Değil, Kimse Silahla Dolaşamaz!

Azerbaycanlı resmi yetkililer Bakü Uluslararası Haydar Aliyev Havaalanı'nın uçuş güvenliği açısından uluslararası standartlara sahip olduğunu belirterek, İsrailliler için ayrı bir uygulamanın sözkonusu olmayacağını söyledi.

Azerbaycan Hava Yolları QSC'nin güvenlik departmanı müdürü Fahrettin Gazıbeyov, Azerbaycan tarafının bu konudaki görüşlerini belirttiği açıklamasında şunları söyledi: "Azerbaycan'ın Uluslararası Haydar Aliyev Havaalanı güvenlik açısından dünya standartlarının üzerindedir, çeşitli dünya kurumlarının da onayını almıştır. Herkes bilmelidir ki, emniyet bizim için her şeyden önde gelir. Bu yılın kasım ayında da uluslararası bir teşkilat olan BVAT havaalanımızda konferans düzenleyecek."

İsrail rejimi ise uçuşlarda güvenliği kendi muhafızlarının sağlamasını istiyor. Ancak, Azerbaycan tarafı silahlı kişilerin ülke topraklarına girmesine izin vermiyor. AZAL yetkililerinden biri, burası Nijerya değil, hiç kimse peronlarımızda silahla gezemez. 20 ayrı noktaya uçuş düzenleyen AZAL, gerekirse Tel-Aviv seferlerini geri çeker, demişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.