Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Gazze Halkına Yardım Etmemenin Özrü Kalmadı"

Ürdün İslami Çalışma Cephesi Partisi, bugünden sonra Gazze'de haksız yere kuşatma altında tutulan insanlara yardım etmemenin hiçbir özrü kalmadığını söyleyerek, uluslararası kamuoyunun ambargo karşısındaki sessizliğini kınadı. 

24 Temmuz 2009

İslami Çalışma Cephesi, bazı Arap hükümetlerini de ambargoya iştirak etmekle suçladı.
Ürdün İslami Çalışma Cephesi Partisi dün (22 Temmuz Çarşamba) yayınladığı bildiride şöyle dedi:
"Uluslararası toplum birçok ülkedeki insan hakları ihlalleri için sahte gözyaşları dökerken, Gazze'deki yaşayan bir buçuk milyon insana ambargo şeklinde tezahür eden en çirkin insanlık suçu karşısındaki sessizlik ise devam ediyor."
Bildiride, Gazze halkının temel ihtiyaç maddelerinden ve ilaçtan mahrum bırakıldığı, Gazze'ye açılan tüm kapıların kapalı olduğu ve sadece özgür iradelerini ifade ettikleri için cezalandırıldıkları dile getirildi.

Ürdün İslami Çalışma Cephesi Partisi, son günlerde Gazze Şeridi'ne giren "Hayat Damarı-2" kafilesi gibi sivil aktivitelere övgüde bulunarak, uluslararası toplumun ambargo nedeniyle Gazze'de hayatını kaybedenleri görmezden gelmesini ve Siyonist saldırılarda yıkılan Gazze'nin yeniden imarında üzerine düşen görevi yerine getirmemesini kınadı.

İslami Çalışma Cephesi, "Gazze'de ilaç yokluğundan ölenlerin sayısının her geçen gün daha da artması dünya kamuoyunun vicdanını hiç mi sızlatmıyor?" diye sordu.
Arap Birliği ve İslam Konferansı Örgütü'nün rolünü de sorgulayan İslami Çalışma Cephesi Partisi, Arap ve İslam ülkelerini ümmete uygulanan ambargoyu kırmaya davet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.