Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ayetullah Gulpeygani: Dünya Müslümanları, Çinli Müslümanları Savunmalıdır

Kum kenti âlimlerinden Ayetullah Safi Gulpeygani dünya Müslümanlarının hangi ülkede olurlarsa olsun, Çinli Müslümanların haklarına sahip çıkıp, onları savunmaları gerektiğini vurguladı. 

13 Temmuz 2009
Ayetullah Gulpeygani: Dünya Müslümanları, Çinli Müslümanları Savunmalıdır

FHA muhabirinin Ayetullah Safi’nin enformasyon sitesine dayanarak bildirdiğine göre, Kum kentinde yaşayan bu tanınmış âlim, dini medrese talebelerinden bir grubu ziyarete kabulünde yaptığı konuşmada, son günlerde Çin’de vuku bulan ve mazlum ve savunmasız bir grup Müslümanın hayatını kaybetmesi veya yaralanmalarına yol açan üzücü olaylara değinerek Çin’de normal insan haklarının ihlal edilmesinden kaynaklanan bu elem verici hadiseyi kınadığını belirtti.

Ayetullah Safi Gulpeygani daha sonra, Almanya’da da, Mısırlı Müslüman bir kadının başörtülü olması dolaysıyla acımasızca katledilmesi olayına da değinerek, bu insanlık dışı olayı da şiddetle kınadı.

Konuşmasının devamında İslami toplumların dünya arenasında ittifak ve işbirliği halinde olmaları gerektiğinden söz eden Ayetullah Safi Gülpaygani ayrıca “Dünya Müslümanlarının, bu tür üzücü hadiselerle karşılaştıklarında uygun ve etkin bir şekilde Çin veya Avrupa demeden olayı kınamaları ve zulme uğrayan Müslümanların haklarına sahip çıkıp, onları savunmaları lazım” diye konuştu.

Ayetullah Safi Gulpeygani ayrıca, Çin’de Müslümanların maruz kaldıkları kanlı olaylardan söz ederken “Uluslararası topluluklar ve insan hakları savunucusu olduklarını iddia edenlerden, insan hakları konusunda politik oyunlara başvurmak ve ikili davranmaktan vazgeçip, insanları batı yanlısı ve karşıtı diye ikiye ayırmamalarını, Çin’deki insan haklarının durumunu görmezden gelmemelerini talep ediyorum” ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.