Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Filistin Müftüsü: Kudüs'ü Yanlız Bırakmayın

Filistin Müftüsü Teysir Temimi, tüm Müslüman ve Hristiyanları Kudüs'ü ziyaret etmeye çağırdı. 

03 Temmuz 2009
Filistin Müftüsü: Kudüs'ü Yanlız Bırakmayın

Dün şiddet yanlısı Yahudi grupların Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeye yeltenmesini üzerine, Filistin Müftüsü Teysir El Temimi, bütün Müslüman ve Hıristiyanları Kudüs'ü ziyaret etmeye çağırdı.

Müslümanların Mescidi Aksa'da, Hıristiyanları ise Kadim Kilise'de ibadet etmelerini isteyen El Temimi, böylelikle işgalciler tarafından hazırlanan Müslüman ve Hıristiyanların manevi değerlerini yok etme projelerinin bozulacağını söyledi.

Daha önce Kudüs'ün "turistlik gezi" şeklinde ziyaret edilmesi fikrine karşı olduğunu dile getiren El Temimi, bu konudaki fikrinin değiştiğini, ziyaretlerin faydalı olduğunu gördüğünü söyledi. El Temimi, Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in bir hadisinde 'Üç camiyi ziyaret ediniz' dediğini, ve bu camilerden birinin de Mescidi Aksa olduğunu hatırlattı.

Mısır Vakıflar Bakanı Muhammed Hamdi Zakzuk, geçtiğimiz nisan ayında İsrail vizesiyle dahi olsa, Mescidi Aksa'nın ziyaret edilmesinin gereğine işaret etmiş, El Ezher Şeyhi Tantavi ve Mısırlı Ortodoks Hıristiyanların temsilcisi Papa Şunude ise, Vakıflar bakanının bu çağrısına karşı çıkmıştı.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.