Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Amacımız Şiileri ve Sünnileri Birbirlerine Düşürmekti"

El-Kaide Irak sorumlusu sorgulamada yaptıkları eylemlerin amaçlarını açıkça itiraf etti. 

20 Mayıs 2009

Irak Ordu Sözcüsü Tümgeneral Kasım Atta, düzenlediği basın toplantısında, 23 Nisan tarihinde yakalanan ve El Kaide'nin Irak lideri Ebu Ömer El Bağdadi olduğu iddia edilen kişinin sorgulanması sırasında çekilen videonun bir kısmını yayınladı. Irak polisi, adı geçen kişiyi yakaladıktan birkaç gün sonra, kişinin orta yaşlarda, esmer, sakallı, bıyıklı ve siyah tişörtlü şeklinde fotoğraflarını yayınlamıştı.

Basına gösterilen videodaki kişinin de fotoğraftaki kişiye benzediği görüldü. Basına gösterilen videoda konuşan kişi, "1969 Diyala doğumluyum. El Kaide'ye 2005 yılında katıldım ve 2006 yılında İslami Irak Devleti'ni kurdum" diyor. Soyadı El Hüseyni olan Ebu Ömer El Bağdadi, "Kendime Ebu Ömer El Bağdadi ismini verdim çünkü Ebu Ömer Sünnileri temsil ediyor. El Bağdadi Bağdat'ın Irak'ın merkezi ve El Hüseyni bütün insanları temsil ediyor" diye konuşuyor.

El Kaide lideri olduğu iddia edilen kişi, El Kaide'nin nasıl finanse edildiği ile ilgili, "Hem yurtdışından hem de yurtiçinden finanse ediliyorduk. Mısır, Suudi Arabistan ve Suriye merkezli kuruluşlar tarafından dışarıdan finanse ediliyorduk ve bununla birlikte bazı kişiler ise parayı Irak'a getiriyordu. Ayrıca çalıntı hırsızlık veya çalışanların maaşlarının çalınması yoluyla da içeriden finanse ediliyorduk" şeklinde konuşuyor.

El Kaide'nin lideri olduğu iddia edilen kişi, ayrıca mezhep çatışmasında tetikleyici rol oynayan Şiilerin kutsal kenti Samarra'da 2006 yılında yaşanan bombalama olayından El Kaide'nin sorumlu olduğunu şu ifadelerle açıklıyor:
"Amacımız Şiileri ve Sünnileri, birbirlerini öldürmeye zorlayarak beraberliği yok etmekti."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.