Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Netanyahu'dan Şaşırtan Suriye Çıkışı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD dönüşünde, barış görüşmelerine derhal başlayacaklarını söyledi. 

21 Mayıs 2009
Netanyahu'dan Şaşırtan Suriye Çıkışı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD ziyaretinden dönüşünde, Tel-Aviv Ben Gurion Havaalanı'nda "Suriye ile görüşmelere önkoşulsuz olarak başlayabiliriz" dedi.

ABD ziyaretinde Başkan Barack Obama ile de görüşen Netanyahu, derhal barış görüşmelerine başlama konusunda ortak anlayış bulunduğunu söyledi.

Netanyahu, "Filistinlilerle de, Suriyelilerle de önkoşul olmadan barış görüşmelerine derhal başlayabileceğimizi anlattım. Fakat, yapılacak olan herhangi bir barış anlaşmasının, İsrail'in güvenlik gereksinimlerini karşılaması gerektiğini de hatırlattım" dedi.

Netanyahu, Obama ile diğer Arap ülkelerinin de Ortadoğu görüşmelerinde masada olmaları konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti.

İsrail'in, barış çemberini genişletmek istediğini söyleyen Netanyahu, Arap ülkelerinin de tavizler vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Netanyahu'nun barış görüşmelerine derhal başlanması yönündeki isteğini Obama ile görüşmesinden hemen sonra gelmesi dikkat çekti. Bilindiği gibi Netanyahu, İsrail'in Suriye ile görüşmelerini eleştirmiş ve 1967 Savaşı'nda işgal edilen Golan Tepeleri'nden çekilmenin söz konusu dahi edilemeyeceğini vurgulamıştı.

Netanyahu'daki bu ani değişimin, ABD Başkanı Barack Obama'dan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Zira, ABDli yetkililer, İsrail Başbakanı'nın görüşmeler sırasında, iki devletli çözüme destek verdiğini ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlere göz yummayacağını söylediğini açıklamışlardı.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.