Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Büyük Zeynebiye Camii'nin Fore Kazık Çalışması Başladı! (Foto-Haber)

Büyük Zeynebiye Camii arsasına gelen iş makineleri, inşaat alanını fore kazıkların çakılmasına uygun hale getirmek için çalışmalara başladı. 

11 Mayıs 2009
Büyük Zeynebiye Camii'nin Fore Kazık Çalışması Başladı! (Foto-Haber)

Gelişmeleri Zeynebiye.com'a değerlendiren Zeynebiye Camii Dernek Başkanı Rüstem Atam "Takriben 18 metre derinlikte yüzlerce fore kazığın çakılacağını ve 60.000 metreküplük bir toprak kitlesinin alınıp temele hazır hale getirileceğini düşünürsek projemizin boyutu daha net anlaşılacaktır. Camia olarak her zaman büyük işlere imza attık. Allah izniyle bu büyük projenin de üstesinden gelecek vasıflara sahibiz. 1978 yılında Zeynebiye'mizin temelini atarken çok değerli üstat Abdulbaki Gölpınarlı hocamızın törendeki konuşması şu an gözlerimin önünde. O gün hocamız konuşmasında şöyle buyurmuştu. Sizin İstanbul gibi bir şehirde Ehlibeyt aleyhisselam adına yapmış olduğunuz bu mabet İmam Ali'nin Necef'ül Eşref'ini hatırlattı. Necef de ıssız bir çöl idi. İmam Ali oraya defnedildikten sonra onu sevenler orayı şenlendirdi ve orası büyük bir şehre, ilim merkezine dönüştü. Halkalı'nın çölünde de siz bu temeli attınız. Aliyenveliyullah sedalarını burada yükselttikçe İmam Ali, sizin yardımcınız olacak ve burası da Necef benzeri bir şehir olacaktır. Bunu şimdiden görebiliyorum, demişti. Şimdi rahmetlinin bu isabetli sözlerini daha iyi anlıyorum." dedi.

Projenin bu noktaya geliş sürecini değerlendiren başkan "Bürokratik işlemler ve sözleşmeler biraz zaman aldı, insanlarımızın sabrını biraz zorladık, bunların hepsi doğru. Fakat insanlarımız şunu bilmeliler ki, derneğimiz çok zor bir görev üstlenmiştir. Tarihe imza atacak bir projeyi yürütürken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla bu bilinçle hareket ederek işleri temel atma aşamasına getirdik. Önümüzdeki günlerde deneğimiz olağan kongresini gereçekleştirecektir. Sağlık sorunlarım sebebiyle önümüzdeki dönemde yönetim kurulunda görev alamayacağım. Ama inanıyorum ki, görev alacak arkadaşlarım bu görevi hakkıyla yerine getirecektir. Buna inancım tamdır. Çünkü Zeynebiye'ye hizmet etmek, Ehlibeyt'e hizmet etmek demektir." dedi.

 

 

Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.