Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hawai'de 24 Eylül İslam Günü İlan Edildi

ABD'nin Hawai eyaleti meclisi, 29 Eylül 2009 gününün 'İslam Günü' olarak kutlanmasına yönelik bir tasarıyı büyük çoğunlukla kabul etti. 

07 Mayıs 2009
Hawai'de 24 Eylül İslam Günü İlan Edildi

Eyalet meclisinde konuya ilişkin yapılan görüşmelerde, 'İslam Günü'nün kabul edilmesine karşı çıkan bazı üyeler, 11 Eylül saldırılarının Müslümanlar tarafından yapıldığı ve bu nedenle böyle bir gün ilan edilmesine karşı olduklarını söyledi.

Görüşmelerden sonra 22 lehte, 3 aleyhte oyla kabul edilen tasarı, 24 Eylül 2009 gününün İslam Günü olarak kutlanmasını öngörüyor.

''İslam'ın zengin bir inanç olduğu, İslam'ın ve İslam dünyasının bilim, kültür ve sanata katkı sağladığı'' belirtilen tasarıda, söz konusu gün için ayrı bir kutlama veya etkinlik öngörülmüyor.

Tasarı onaylanmak üzere eyalet valisine gönderildi, ancak yürürlüğe girmesi için valinin onayı gerekmiyor.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.