Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran, PJAK Kamplarına Bomba Yağdırıyor

İran, terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki uzantısı olan PJAK'ın, Kuzey Irak'taki kamplarını bombalamayı sürdürüyor. 

06 Mayıs 2009
İran, PJAK Kamplarına Bomba Yağdırıyor

İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'nin, kuzey Irak'taki bölgesel yönetim kaynaklarına istinaden verdiği habere göre, İran savaş uçakları ve topçu birlikleri, sınır bölgelerindeki PJAK kamplarını bombalamaya devam ediyor.


İran'ın ilk kez teröristlere karşı savaş uçağı kullandığı ve Süleymaniye'nin doğu bölgelerindeki terörist kamplarının hedef alındığı belirtildi.

PJAK'lı teröristlerin, yaklaşık iki hafta önce sınırı geçerek bir polis karakolunu basması ve bir polis noktasına saldırması sonucu 11 İran polisi hayatını kaybetmişti.

Kurulduğu günden beri İran'da sivillere ve güvenlik güçlerine karşı terör eylemlerinde bulunan PJAK'ın saldırlarında binlerce İranlı hayatını kaybetti.

Türkiye-İran-Irak üçgenindeki dağlık bölgelerde barınan PJAK'lı teröristlerle İran güvenlik güçleri arasında sık sık çatışma çıkıyor.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.