Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

El-Kaide? nin Irak Kolu Lideri Ebu Ömer El-Bağdadi Yakalandı

El-Kaide?nin Irak kolu lideri Ebu Ömer el-Bağdadi?nin Irak güvenlik güçlerinin düzenlediği bir operasyon sonucu yakalandığı bildirildi. 

24 Nisan 2009
El-Kaide? nin Irak Kolu Lideri Ebu Ömer El-Bağdadi Yakalandı

Bağdat Güvenlik Uygulamaları Sözcüsü General Kasım Ata, Irak İslam Devleti olarak bilinen el-Kaide bağlantılı örgütün Lideri Ebu Ömer el-Bağdadi’nin düzenlenen bir perasyon sonucu yakalandığını açıkladı.
 
General Kasım Ata, haberi, “Irak’taki el-Kaide örgütünün bir numaralı ismi Ebu Ömer el-Bağdadi, Irak polisiyle istihbaratının düzenlediği bir operasyon sonucu ele geçirildi” şeklinde duyurdu.
 
Ebu Ömer el-Bağdadi, örgütün elebaşı Ebu Musab ez-Zerkavi’nin öldürülmesinden sonra el-Kaide örgütünün liderliğini yürütüyordu.
 
İki yıl önce de Ebu Ömer el-Bağdadi’nin Ebu Gureyb yakınlarında yakalandığı belirtilmiş; ancak bu haber daha sonra yalanlanmıştı.
 
YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.