Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Politikanızda Hangi Değişim Oldu?

ABD Başkanı Barack H. Obama'nın İran'a yaptığı çağrıya temkinli bir cevap geldi. 

22 Mart 2009
Politikanızda Hangi Değişim Oldu?

İran' ın dini lideri Ali Hamaney, ABD'nin İran'a yönelik tavrında bir değişim görmediklerini söyledi. Ancak Hamaney, Obama'nın, ABD'nin tavrını değiştirmesi halinde, kendilerinin de değişime hazır olduklarını bildirdi.
 
Tahran'ın nükleer programı nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkiler gerilimli bir dönem geçiriyor. Hamaney, İran televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında, "Yeni ABD yönetimi ve başkanı ile bir deneyimimiz yok; kendilerini izleyip kararımızı ona göre vereceğiz" dedi.
 
Hamaney "Politikanızda hangi değişim oldu? İran'a yönelik yaptırımları kaldırdınız mı? Siyonist rejimi desteklemekten vazgeçtiniz mi? Bize neyin değiştiğini söyleyin! Lafta değişim yetmez" diye konuştu.
 
ABD Başkanı Barack Obama, bugünkü Nevruz öncesi İran'a yönelik bir video mesajı yayınlamıştı. Obama mesajında, ABD ve İran arasında 30 yıldır süren düşmanlığın ve güvensizliğin sona ermesini istedi.
 
İran ile dürüstlük ve karşılıklı saygıya dayalı bir ilişki kurmak istediğini söyleyen Obama, İran'la eski görüş ayrılıklarının giderildiği, daha çok ortaklığın ve daha fazla ticaretin mümkün olduğu bir geleceğe bakma arzusunda olduğunu belirtti.
 
Obama mesajında ayrıca, İran'ın dünyadaki haklı yerini alması gerektiğini ancak bunun terör ya da silahlar üzerinden değil barışçıl yöntemlerle olabileceğini vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.