Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Pakistan'da Malzeme Kamyonları Kundaklandı

Taliban, Afganistan'da bulunan Batılı güçlere malzeme taşıyan 20 kamyonu ateşe verdi 

15 Mart 2009
Pakistan'da Malzeme Kamyonları Kundaklandı

Afganistan'daki Batılı güçlerin Pakistan üzerinden ana ikmal yollarından birine son aylarda düzenlenen ilk büyük saldırıda, Peşaver kentinin çevresindeki bir depo önünde park halindeki 20 konteyner ve kamyonun, atılan molotof kokteylleriyle alev aldığı kaydedildi.

Polis, militanların olay yerinden kaçarken de ateş açtığını, iki korumanın yaralandığını açıkladı.

Bir yetkili kamyonlarda gıda bulunduğunu söylerken, bir görgü tanığı bazı askeri araçların da sınıra doğru nakledilmekte olduğunu anlattı.

ABD Savunma Bakanlığı, ABD ordusunun Afganistan savaşı için kullandığı, yakıtın yüzde 40'ı dahil olmak üzere malzemenin yüzde 75'ini Pakistan üzerinden gönderdiğini bildiriyor.

Washington'un, Pakistan üzerinden giden konvoylarına yönelik saldırılarının artması üzerine askerleri için yeni ikmal yolları bulmaya çalıştığı, Tacikistan ile de bu konuda görüşmelerini sürdürdüğü belirtiliyor.

Kaynak: AA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.