Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hamas-El Fetih Görüşmeleri Çıkmazda

Birlik hükümeti kurma görüşmeleri `İsrail`in tanınması şartı`yüzünden çıkmaza girdi 

15 Mart 2009
Hamas-El Fetih Görüşmeleri Çıkmazda

Filistin'de Hamas ve El Fetih arasında birlik hükümeti kurma çabaları çıkmaza girdi. Hamas sözcüsü, İsrail'i tanımama kararında ısrarlı olduklarını duyurdu.

İsrail'in saldırılarıyla yerle bir olan Gazze'nin yeniden inşası için Mısır'da toplanan konferansta dünya ülkeleri yaklaşık 4.5 milyar dolar yardım vaad etti. Ancak bu yardımın Gazze'ye ulaşabilmesi bir şarta bağlı, o da uluslararası kamuoyunda tanınacak bir hükümetin kurulması.

Filistinli gruplar Hamas ve El Fetih, bir haftadır Mısır'ın başkenti Kahire'de birlik hükümeti kurma çabaları kapsamında görüşmeler yapıyor.

Hükümet programındaki anlaşmazlık yüzünden görüşmelerin çıkmaza girdiği açıklandı.

Hamas sözcüsü, İsrail'i tanımayı reddettiklerini bildirdi. Hamas, ayrıca, El Fetih'in, 74 Hamas üyesini ise Batı Şeria'da tutukladığını iddia etti.

Kaynak: TRT

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.