Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İslam Karşıtı Hollandalı Vekil Sınır Dışı Edilecek

İslam karşıtı aşırı sağcı Hollandalı vekil Wilders, Londra'daki havalimanında gözaltına alındı 

13 Şubat 2009
İslam Karşıtı Hollandalı Vekil Sınır Dışı Edilecek

Özgürlükler Partisi Lideri Geert Wilders, İngiliz Parlamentosu'nun üst kanadı Lordlar Kamarası tarafından davet edilmiş olmasına rağmen, İngiltere'nin Hollanda Büyükelçiliği tarafından kendisine gönderilen bir mektupla, "kamu güvenliğini bozabileceği" gerekçesiyle İngiltere'ye gelmemesi istenmişti. 

Bu kararı eleştiren Wilders, bu karara karşı geleceğini söylemişti. Hollanda kanalı NOS, Wilders'in İngiltere'ye gitmek için uçağa bindiğini kaydetmişti. Londra'ya varan Wilders, burada polislerce gözaltına alındı. Wilders, Hollanda'ya geri gönderilecek. 

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, BBC'ye yaptığı açıklamada, Wilders'in "aşırı Müslüman düşmanlığından" suçlu olduğunu söyledi. İngiltere'nin ifade özgürlüğünü savunduğunu belirten Miliband, bununla birlikte "Kabalık bir tiyatroda 'Yangın' diye bağırmak gibi bir özgürlük yok. Irkçı ve dini nefret uyandırmak için özgürlük yok." dedi. 

Wilders, İslam'ın terör yayan bir din olduğu iddiasını öne süren Fitne isimli mini filmiyle bir süre önce hem Hollanda'da hem de uluslararası arenada tepki toplamıştı. Wilders hakkında "Ayrımcılık yoluyla halkı kin ve nefrete sevk etmek" gerekçesiyle dava açılacak. 

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.