Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sarkisyan' dan Küstahça Açıklama: D.Karabağ Azerilere Verilmeyecek

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, D.Karabağ'ın hiç bir zaman Azerbaycan'a geri verilmeyeceğini söyledi. 

13 Şubat 2009
Sarkisyan' dan Küstahça Açıklama: D.Karabağ Azerilere Verilmeyecek

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da yapılan "Gelişen Ermenistan Partisi"nin 4. kurultayına katılan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Karabağ bağımsızlığının 'tarihi gerçek' olduğunu öne sürerek, "Bağımsızlık Karabağ halkının seçimidir. Uluslararası hukuk dahi bu konuda farklı yaklaşım ortaya koyamaz." diye konuştu ve Karabağ'ın hiçbir zaman Azerbaycan'a geri verilmeyeceğini savundu. 

Muhalif Ermeni gazetecilerin, "Tutumunuz bu kadar netse, neden Karabağ için görüşmeleri halen sürdürüyorsunuz?" sorusu ise yanıtsız kaldı. 

Türkiye ile ilişkiler konusuna da değinen Ermeni lider, "Ankara ile ilişkileri normalleştimek adına iyi fırsat yakaladık. Fakat son sözü Ermeni halk söyleyecek" diye konuştu. 

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.