Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gazze'de Büyük İnsani Felakete Doğru

 

06 Ocak 2009
Gazze'de Büyük İnsani Felakete Doğru

Mısır'ın Refah üzerinden yardıma sınırlı olarak izin vermesi, bombardıman altındaki Gazze'de insani boyutun, felaket sınırlarına gelmesine yol açtı. Şu anda, Gazze'de, binlerce yaralı var, ilaç yok, doktor yok; bir buçuk milyon insan var, gıda yok, su yok...

Mısır'ın Refah kapısında bulunan Yeryüzü Doktorları Türkiye Genel Koordinatörü Doktor Mehmet Güllüoğlu, Mısır'ın, Gazze'ye geçecek ilaç yardımlarının bir kısmını gönderdiğini belirterek, 'Türk insani yardım kuruluşları, ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar' dedi.

Gazze'nin uyarısıyla 45 Mısırlı uzman doktorun kapıya geldiğini, 'Hayati sorumluluğumuz bizedir' kağıdını imzalamalarına rağmen Gazze'ye geçemediklerini söyleyen Güllüoğlu, "Doktorlar halen bekliyor, Gazze'deki insanlar ise hastanelerde yardım bekliyor" şeklinde konuştu.

Kendilerinin, Deniz Feneri, Almanya İHH ve İsra Derneği ile beraber hareket ettiklerini belirten Güllüoğlu, Gazze'den 10 ambulans talebi geldiğini ve bunun koordanisyonunu sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Doktor Güllüoğlu, yardım kuruluşlarının Gazze'ye geçemediğini, yardımların tampon bölgede Filistin kamyonlarına aktarıldığını da kaydetti.

Halen Refah kapısında bekleyen diğer Türk insani yardım grupları da, Gazze'deki durumun artık facia halini almaya başladığını ve yakında toplu ölümlerin başlayabileceğini duyurdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.