Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Akif: Sünni Dünya İçin Asıl Tehlike Şii Yayılmacılığı Değil

İhvan lideri Muhammed Mehdi Akif, şii yayılmacılığının sünni dünya için tehlikeli olmadığını söyledi...  

27 Aralık 2008
Akif: Sünni Dünya İçin Asıl Tehlike Şii Yayılmacılığı Değil

İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif, bölge ülkelerinin İran’dan duydukları korkunun ve bölgedeki “şii yayılmacılığı”ndan endişe edilmesinin yersiz olduğunu söyledi.

Bu tür söylem sahiplerinin boş tartışmalara girdiğini kaydeden Akif, İslam Konferansı örgütü içerisinde Şii İran’ın dışındaki 55 ülkenin Sünni olduğunu hatırlatarak “şii yayılmacılığının” tehlikeli olmadığını ifade etti, bu tür tartışmaların sebebinin bölgedeki ve dünyadaki tek şii devlet olan İran ile diğer devletler arasındaki siyasi ihtilaflar olduğunu savundu.

“İKO’da 56 Sünni ülke var. O halde dünyadaki tek Şii devlet olan İran'dan neden endişelenelim?" diyen Akif, İran’ın yayılmacılığından endişe edilecek, tehlikeli olduğunu gösterecek bir gerekçenin olmadığını söyledi.

Kuveyt’te yayınlanan an Nahar gazetesine konuşan Akif, Amerika, İsrail, Hindistan ve Pakistan’ın nükleer silaha sahip olduğunu belirterek “Nükleer program, maksatları nükleer silah üretmek de olsa İran’ın hakkıdır. İran’ın neden hakkı olmuyor?” dedi.

İran’ın nükleer gücünün Fars körfezini etkileyeceği yönündeki İddialara da değinen Akif “Pakistan ve Hindistan da Fars körfezine yakın değil mi? Neden özellikle İran üzerinde duruluyor?” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.