Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mammadov’dan Özgündüz’e Ziyaret

Azerbaycan Dini Kurumlarla İş Üzre Devlet Komitesi Bakanı Ramin Mammadov ve beraberindeki heyet Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ü ziyaret etti. 

03 Haziran 2024
Mammadov’dan Özgündüz’e Ziyaret

CAFERİDER Dernek Merkezi’nde samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, iç ve dış meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Özgündüz, “Allah, ata yurdumuz Azerbaycan’ı ve ülkemizi hak ve adalet üzere payidar etsin, birlikte var etsin. Topraklarımızın kurtulması noktasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev bu süreçte eşsiz bir liderlik sergilemiş ve halkımız da sayın Aliyev’in koluna kuvvet olmuş, onu bükülmez kılmıştır. Halkımız beklentilerin de üstünde vatan uğruna birlik ve beraberlik gösterilmiştir. Bu sürecin sonunda da haklıyken haksız duruma düşmeden topraklarımız geriye alınmıştır. 8 Kasım öncesi ve sonrası Azerbaycan Türkü’nün saygınlığı daha da çok artmıştır.” dedi.

Mammadov, “Öncelikle burada kıymetli dost ve kardeşlerimle birlikte olmanın gururunu yaşıyor ve kardeşlerime misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev otuz yıldır Azerbaycan halkının yüreğinde yatanı gerçekleştirmiştir. Azerbaycan halkı otuz yılı kolay atlatmamıştır. Bu süreçte bizler devlet ve millet olarak bu duruma hazırlandık. Dünyaya haklı olduğumuzu da inandırmamız gerekmekteydi. Bizler çok şükür haklı olduğumuzu hem dünyaya tanıttık hem de hakkımız olan işgal altındaki topraklarımızda Azerbaycan bayrağımızı dalgalandırmayı başardık. Topraklarımızı işgalden kurtarırken kardeş ülkelerin de desteklerini hissettik ve unutmayacağız.” dedi.

Babur, “Bugün burada olmak benim için çok farklı bir duygu. Ben birinci Karabağ savaşını yaşamış, değerli liderimizin de talimatıyla Azerbaycan’da bulunmuş birisi olarak duygularım çok farklı, onu ifade etmek istiyorum. Birinci Karabağ savaşında başımız eğikti, Hankendi meselesinden sonra da büyük bir şahlanış olmuştur.” dedi.
Görüşme, karşılıklı hediyeleşme ile sona erdi.

Görüşmeye, CÂBİR Başkanı Ali Salmanlı, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur ve CÂBİR alimleri de eşlik etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.