Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Savaş Uçaklarının Saldırısında 11 Yemenli Şehit Oldu

Yemen ordusu ve halk güçlerine bağlı füze birliği dün yaptığı açıklamada, Suudi savaş uçaklarının sivilleri katletmekten başka bir şey bilmediğini ve balistik füze rampalarını hedef alamadığını vurguladı.  

05 Temmuz 2018
Suudi Savaş Uçaklarının Saldırısında 11 Yemenli Şehit Oldu

Yemen ordusu ayrıca mütecaviz Suudi koalisyonun balistik füze rampalarını imha ettiğine dair iddialarının düşmanın hezimet ve şaşkınlığını gösterdiğini belirtti.
 
Yemen Ordu Sözcüsü Şeref Lokman yaptığı açıklamada, dün görücüye çıkarılan yeraltı füze rampalarının Yemen ordusu füze birliğinin daha önce sözünü verdiği sürpriz kazanımlardan biri olduğunu kaydetti.
 
Lokman, bu kazanımın füze alt yapısını geliştirmek için dönüm noktası olduğunu ve ondan daha büyük adımların atılacağını ifade etti.
 
Suudi Savaş Uçaklarının Yeni Cinayeti
 
Yemenli bir güvenlik kaynağı, Suudi koalisyona ait savaş uçaklarının Gafire bölgesinde bir düğüne düzenlediği saldırıda 11 sivil şehit olurken 11 kişinin de yaralandığını bildirdi.
 
Suudi Arabistan 2011 yılından beri, gerici Arap rejimleriyle kurduğu koalisyonla Yemen halkını kendi politikaları karşısında pes ettirmek ve bağımsız bir hükümetin kurulmasını engellemek için Yemen'e karşı yıkıcı bir savaş yürütmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.