Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye İran Ortak Bankası Kuruluyor

İran, Suriye İran Ortak Bankasının Kurulmasını İstedi  

21 Haziran 2018
Suriye İran Ortak Bankası Kuruluyor

İran Merkez Bankası Başkanı Tahran'da Suriye dış ticaret ve ekonomi bakanı ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki bankacılık ilişkilerinin gelişmesini olumlu karşılayarak, İran ve Suriye arasında ortak banka kurulması teklifinde bulundu.
 
İran Merkez Bankası Başkanı Veliyullah Seyf bu görüşmede, İran ve Suriye ilişkilerinde oluşan olumlu ortama dikkate çekerek, Suriye'nin onarım çalışmaları amacıyla iki ülke arasındaki bankacılık ilişkilerinin daha da gelişmesi gerektiğini bildirdi.
 
Geçmişte de iki ülke arasında "el-Aman" adında ortak bir banka sisteminin oluşturulması yönünde görüşmelerin sürdürüldüğünü ve bu meselenin tekrar iki ülke arasında müzakere konusu olabileceğini belirten İran Merkez Bankası Başkanı Seyf, İran  bankalarının Suriye'de şube açmak istediklerini belirterek, güçlü siyasi bir ilişkinin zaruretinin ekonomik ve bankacılık ilişkilerinin güçlendirilmesi olduğunu ve bunun için de Tahran'ın iki ülke arasında bankacılık ilişkilerinin daha da geliştirilmesinden yana olduğunu bildirdi.
 
Suriye dış ticaret ve ekonomi bakanı Muhammed Samer el-Halil de bu görüşmede, Suriye ekonomi ve merkez bankası sorumlularının da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinden yana olduğunu ve İran bankalarının bu alanda önemli  rol ifa edebileceklerini bildirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.