Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Arabistan'da Güvensizlik Taif'e Sıçradı

Arabistan'da başta Riyad olmak üzere bazı kentlerde var olan huzursuzluklar ve kargaşa Taif kentine sıçradı.  

31 Mayıs 2018
Arabistan'da Güvensizlik Taif'e Sıçradı

Kimliği belirsiz iki kişi polis aracına düzenledikleri saldırıda polisin silahını alarak polis aracıyla bölgeden kaçtılar.
 
Bu olayın ardından polisin saldırganları takip ettiği ve Taif Milli Muhafız Alayı Merkezi'nde taraflar arasında çatışma çıktığı ve bunun sonucu saldırganlardan birinin yaralandığı ve birinin de kaçtığı anlaşılıyor.
 
Arabistan polisi yaralanarak yakalanan saldırganın kimliği hakkında şu ana kadar bir haber vermedi.  Arabistan yönetiminin son aylardaki girişimleri bu ülkenin çeşitli kentlerinde halkın rahatsızlığına ve onların sokağa çıkarak protesto gösterileri düzenlemelerine neden oluyor.
 
Suudi yönetiminin, başta yakıt fiyatlarını anormal bir şekilde arttırması ve vergilerde de benzeri uygulama yapması halkı iktisadi açıdan ciddi sıkıntıya sokarken, diğer taraftan iktidar kavgası çerçevesinde ülkenin tanınmış zenginleri ve şahzadelerinin tutuklanması da ülkedeki ortamı daha da gerdi. 21 nisan tarihinde de başkentte  kimliği belirsiz silahlı kişiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bu ülkede bu zamana kadar görülmemiş bir kaosa ve güvensizliğe yol açtı.bu arada Arabistan veliahtının 1 aydır ortalıkta görülmemesi ve geçtiğimiz gün yeniden kamera önüne çıkması ise el'Hezami bölgesinde düzenlenen saldırıda yaralandığı yönündeki haberleri adeta doğrular nitelikte oldu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.