Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BM'den Suriye'de Ateşkes Vurgusu

BM güvenlik konseyi, bu konseyin Suriye hakkında çıkardığı ateşkes kararının uygulanması gerektiğini vurguladı.  

17 Mart 2018
BM'den Suriye'de Ateşkes Vurgusu

Shin Huwa haber ajansının bildirdiğine göre, BM güvenlik konseyinin Mart ayında başkanlık görevini üstlenen Hollanda elçisi Karel van Oosterom, konsey üyelerinin 2254 ve 2401 sayılı kararnamelerin uygulanmasını vurguladığını belirtti.
 
Oosterom, açıklamasının devamında Doğu Guta'da silahlı unsurların işgali altında olan bölgelerde şiddeti tetikleyecek her türlü eylemin BM güvenlik konseyinin 24 Şubat'ta çıkardığı kararnamenin ihlali sayılacağını söyledi.
 
BM'nin Suriye özel temsilcisi Stefan Di Mistura da yaptığı açıklamada, Suriye krizinin siyasi yollardan çözümlenmesi zaruretini vurgulayarak bu bağlamda gerekli adımların atılmasına vurgu yaptı.
 
BM' güvenlik konseyinin Suriye'de 30 günlük ateşkesi öngören 2401 sayılı kararnamesi, geçen 24 Şubat günü konseyin tüm üyelerinin olumlu oyuyla onaylandı.
 
       

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.