Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

UNICEF: 83 Çocuk Canlı Bomba Olarak Kullanıldı

UNICEF sözcülerinden Marixie Mercado, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, geçen yıl 19 olan çocuk canlı bomba sayısının bu yılın ocak-ağustos döneminde 83'e çıktığını açıkladı. 

23 Ağustos 2017
UNICEF: 83 Çocuk Canlı Bomba Olarak Kullanıldı

Mercado, canlı bomba olarak kullanılan çocukların 55'inin kız, 27'sinin erkek olduğunu, bir patlamada kullanılan bebeğin cinsiyetinin belirlenemediğini bildirdi.
 
Boko Haram'ın sivil hedeflere yönelik intihar eylemlerinde her defasında sorumluluk üstlenmediğini belirten Mercado, diğer silahlı grupların ise bu tür bir taktiği bulunmadığına işaret etti. 
 
Mercado, Nijerya'da giderek artan sayıda çocuğun canlı bomba olarak kullanılmasından UNICEF olarak büyük endişe duyduklarını söyledi.
 
Örgütün 2009'dan bu yana sürdürdüğü şiddet olaylarının en büyük kurbanlarının çocuklar olduğunu vurgulayan Mercado, Boko Haram'ın elinden kurtulan çocuklara psikolojik destek verdiklerini ve bu çocukları topluma yeniden kazandırılmak için aileleriyle de çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.
 
Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke de 2009'dan bu yana Nijerya'daki şiddet olaylarında yaklaşık 20 bin kişinin yaşamını yitirdiğini ve bir milyon 700 bin sivilin yerinden olduğunu kaydetti.
 
Sputnik

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.