Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Arabistan: Amerika ile İran'a Karşı Mücadele Etmeye Hazırız

Washington?ın yeni Arabistan elçisi yaptığı bir röportajda ülkesinin Amerikan Başkanının bölgede İran karşıtı siyasetine rızayet gösterdiklerini, ancak İran?ın Hürmüz Boğazı?nı kapatmasından korktuklarını dile getirdi. 

09 Ağustos 2017
Arabistan: Amerika ile İran'a Karşı Mücadele Etmeye Hazırız

Arabistan yeni Büyükelçisi Washington’da verdiği bir röportajda; ülkesinin Amerikan Başkanının bölgede İran karşıtı siyasetinden memnun olduklarını, ancak İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatmasından korktuklarını dile getirdi.
 
Arabistan’ın Amerika yeni Büyükelçisi “Halid bin Salman”, Washington Press Gazetesine verdiği röportajda, Amerika Başkanı Donald Trump’ın İran karşıtı siyasetlerini kabul ettiklerini açıkladı.
Amerika-Arabistan ilişkilerini nasıl gördüğü konusunda sorulan bir soruya şöyle yanıt verdi; “Ülkede Arabistan-Amerika ilişkilerinin güçlendirilmesi konusunda büyük ilerleyişler kaydedildi.
 
Sanıyorum ki Başkan Trump bölgede İran’ın yayılma arzusu ve terörizm ile mücadelede, ittifak halinde olduğu ülkelerle birlik olma kararında. Biz bölgede şuan uyguladığı siyasetlerden mutluyuz.”
 
“Bin Salman” Suriye konusunda ise “Beşar Esad”ın sonraki hükümet değişiminde kenara çekilmesini umduklarını; “Amerika ile Suriye sorununu çözmek için birlikte hareket ediyoruz.” belirtti.
 
Arabistan Kralının oğlu ve Veliaht Prens “Muhammed Bin Salman”ın da kardeşi olan Halid Bin Salman, Washington Press’e verdiği röportajda, kardeşi “Muhammed Bin Nayif”i istifa etmeye zorladığı yönünde de açıklamada bulundu; “Sanıyorum ki Ekselansları Bin Nayif, terörizm ile mücadele konusundaki görevlerini inanılmayacak şekilde yerine getirdi. Kral da bu kararı aldı ve Biat Kurumu da onayladı. Prens Bin Nayif Arabistan’dadır ve misafir kabul etmektedir.”
 
Yeni Büyükelçi sözlerinin başka bir bölümünde İran’ı Irak’ın içişlerine karışmakla suçladı. “Irak’ta Sünnilere ve Şialara Irak vatandaşları olarak eşit davranılması gerekmektedir. İran, Irak’ın kendisine itaat etmesini istiyor. Biz Irak’ın istikrarını destekliyoruz” şeklinde açıkladı.
 
Halid Bin Salman aynı zamanda İran’ın Hürmüz Boğazını kapatmasından korktuklarını belirterek; “Başta bizim ülkemiz olmak üzere tüm dünya (İran’ın Hürmüz Boğazını kapatmasından) korkuyor.
 
Hürmüz Boğazı sadece bizim iktisadımız için değil, tüm dünya ülkelerinin iktisadı için gereklidir” dedi.
 
Arabistan elçisi röportajın sonunda; “Ben, Amerika’nın ve ortaklarının İran’ın uluslararası güvenliğe karşı oluşturduğu tehdidin ne kadar ciddi olduğunun farkında olduklarını düşünüyorum. Biz İran’ın yaptığı eylemler ile ve bu ülkenin yayılmacılık siyasetleri ile mücadele konusunda işbirliği yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.