Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail makamlarının son olarak, Doğu Kudüs'teki yasa dışı Ramat Shlomo yerleşiminde 900 konutun inşasına onay vermesi, bu ülkenin uluslararası hukuku hiçe sayan tutumunun yeni bir örneğidir" denildi.
Açıklamada, İsrail'in, uluslararası hukuka aykırı bu faaliyetlerinin hiçbir meşruiyetinin bulunmadığı ve kabul edilmesinin söz konusu olmadığı vurgulandı.
BM: İSRAİL'İN KARARI ENDİŞE VERİCİ
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'de hükümet kurma çalışmalarını yakından izlediklerini söyledi.
Hükümetin kurulmasının ardından İsrail-Filistin sorununun çözümü için tekrar girişimde bulunacaklarını ifade eden Dujarric, "Genel Sekreter Ban, İsrail'de yeni hükümetin göreve başlamasının ardından iki devletli çözüm müzakerelerine geri dönülmesi için gerçekçi seçenekleri değerlendirecek" dedi.
Dujarric, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim birimi inşaatına devam etmesine de değinerek, "Ban Ki-mun, İsrailli yetkililerin Doğu Kudüs'te 900 yeni yerleşim birimi kurma planlarından derin endişe duymaktadır. Bu yerleşimler uluslararası hukuka göre yasa dışıdır" diye konuştu.
İsrail Başbakanı ve Likud Partisi lideri Benyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'e hükümeti kurmak için gerekli olan 61 sandalyeye ulaştığını resmen bildirmişti.
900 YENİ KONUTA ONAY
İsrail radyosunun haberine göre, Kudüs'teki İsrail Planlama ve İnşaat Komitesi, Ramat Shlomo Yahudi yerleşim biriminde 900 yeni konutun inşasına onay verdi. Haberde kararın detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.
İsrail'de Yahudi yerleşim birimlerini takip eden sol çizgideki "Barış Şimdi" hareketi, bu konutların inşasının 2013 Ekim ayında onaylandığını ancak yerleşim birimi