Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Eğit-Donat Ürdün?de Başladı

Ürdün, ABD öncülüğündeki Suriyeli muhaliflere askeri eğitim vermeyi öngören eğit-donat programının başladığını duyurdu. 

08 Mayıs 2015
Eğit-Donat Ürdün?de Başladı

Türkiye'de yılda 1500-2000 kişinin eğitileceği programda, Ürdün ve Suudi Arabistan ile yılda 5 bin ve 3 yılın sonunda da toplam 15 bin Suriyelinin eğitilmesi hedefleniyor.

ABD Kongresi, Obama yönetiminin Suriyeli muhaliflere “eğit donat” programı kapsamında istediği bütçeyi 2014 Aralık ayında onaylamıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, “ABD ordusu ve partner güçlerle uygun şekilde incelemeleri yapılan Suriyeli muhaliflerin ilk bölümünün eğitimine bu hafta başladı” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, eğitimin nişancılık, iletişim, liderlik ve silahlı çatışma yasaları ile insan hakları prensiplerinin de aralarında olduğu bir dizi konuyu kapsayacağı bilgisi verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.