Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye 'Muhalefeti' Şimdilik Anlaştı

Suriye'nin dış destekli muhalefeti içinde yaşanan çekişmeler, şimdilik bir son buldu. Geçtiğimiz ay kovulan Selim İdris, Ahmed Carba'nın danışmanlığına getirilirken, Esad Mustafa da "İçişleri Bakanı" oldu. 

07 Mart 2014
Suriye 'Muhalefeti' Şimdilik Anlaştı

Suriye'nin dış destekli muhalefeti Suriye Ulusal Konseyi (SUK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içinde yaşanan anlaşmazlıklar, şimdilik bir çözüme kavuştu.

Geçtiğimiz ay ÖSO'ya bağlı Yüksek Askeri Konsey (YAK) liderliğinden, Gaziantep'te yapılan bir toplantı sonucu kovulan Selim İdris, 5 başka ÖSO komutanı ile birlikte kararı tanımadığını ilan etmişti.

İdris'in en büyük rakibi, muhaliflerin "geçici hükümeti"nda Savunma Bakanı olan Esad Mustafa, İdris'le anlaşmazlığa düşüp istifa etmiş, ancak daha sonra ABD'li ve Türk yetkililerin çabalarıyla istifasını geri almıştı.

Esad Mustafa, dün de istifa ettiği duyurdu. İddiaya göre ise, SUK Başkanı Ahmed Carba'nın İstanbul'daki temasları neticesinde istifadan yine vazgeçti.

Mustafa'nın, varılan anlaşma neticesinde "geçici hükümet"in İçişleri Bakanı olması bekleniyor.

Selim İdris ise, YAK'ın başına getirilen Kuneytra'lı Abdülillah el-Beşir'in liderliğini kabul etti. İdris, SUK lideri Ahmed Carba'nın askeri danışmanlığı görevini üstlendi.

Selim İdris, "Katar'ın adamı" olarak bilinirken, Ahmed Carba ise Suudi Arabistan'la koordineli çalışıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.