Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

'Amerika Özür Dilemeden Masaya Oturmayız'

Cenevre 2 müzakerelerinde terörün desteklenmesine devam edilmesi ve Esad?ın zorla hükümetten düşürülmek istenmesine karşı çıkan Suriye hükümeti, muhaliflerle masaya oturmasına rağmen bir sonuç elde edemeden Suriye?ye geri dönmek zorunda kaldı.  

02 Şubat 2014
'Amerika Özür Dilemeden Masaya Oturmayız'

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, Suriye’ye doğru bindiği uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Amerika heyetinin kendileriyle müzakere etmek için talepte bulunduklarını açıklayan Muallim, Amerika’nın kendilerinden resmi olarak özür dilemesi karşılığında ancak müzakereye oturabileceklerini bildirdi.

“Cenevre 2 müzakerelerinin devam etmesini istiyorlarsa Batı’nın ve muhaliflerin önce meşru olmayan taleplerde bulunmamaları gerekir” diyen Muallim, Beşar Esad’ın meşru haklarının gasp edilmesine yönelik taleplerinden de vazgeçmeleri gerektiğini savundu.

Çifte standartlarla devam ettirilen müzakerenin başarısız olacağına dikkat çeken Muallim, İran’ın ve Suriye hükümetindeki meşru muhalif partilerin müzakereye davet edilmemesini de hatalı bulduklarını sözlerine ekledi.

10 Şubatta ikinci turun başlayacağını taraflara tebliğ edilmesinin ardından Suriye hükümeti heyetinin bunu uygun görürse müzakereye devam edeceğini belirten Muallim, Batı’nın Suriye halkına yönelik ambargosunun devam etmesi dahilinde müzakerelerin mümkün olmayacağını ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.