Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail'den Hizbullah İtirafı

İsrail ordusunda askeri istihbarattan sorumlu olan Tümgeneral Aviv Koçavi, Tel Aviv?de düzenlenen güvenlik konferansında bir harita göstererek Türkiye?de üç El Kaide üssü olduğunu savundu. İddiaları yanıtlayan Türk dışişleri kaynakları ise "asıl tehdidin Türkiye'ye yönelik olduğunu" belirtti. 

30 Ocak 2014
İsrail'den Hizbullah İtirafı

Suriye’ye savaşmaya giden El Kaidecilerin orada kalmadığını ve NATO üyesi Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçebileceğini öne süren Koçavi’ye, Reuters haber ajansı ulaştı.

ÜÇ İL, 100 KADAR MİLİTAN

Koçavi’nin sözcüsü, haritada kırmızı lekelerle gösterilen yerlerin El Kaide üslerini yansıttığını söyledi. Reuters, haritadan yaptığı çıkarımla bu üslerin Karaman, Osmaniye ve Şanlıurfa’da bulunduğunu iddia etti.

Tümgeneral Koçavi net bir sayı vermese de Reuters’ın haritada Mısır’daki cihatçıları temsil eden daire ile karşılaştırarak yaptığı yoruma göre, Türkiye’deki üç noktada toplam 100 kadar El Kaide militanı var.

Haritada Türkiye toprakları üzerinde gösterilen üsler

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, "Türkiye'de El-Kaide terör örgütüne bağlı üslerin bulunduğu" yönünde basında yer alan iddiaları yalanladı.

Bilgiç, "Türkiye'de El-Kaide terör örgütüne bağlı üslerin bulunduğu yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Böyle bir durum sözkonusu olamaz" dedi.

Türkiye'nin geçmişte El-Kaide terör örgütünün saldırılarına maruz kalmış bir ülke olduğunu ve halen de bu gruplar tarafından tehdit edildiğini belirten Bilgiç, "Suriye'deki kriz nedeniyle zaman içinde bu grubun ideolojisinden esinlenen bazı gruplar bölgede varlıklarını pekiştirmişlerdir. Bu grupların faaliyetleri, Türkiye'nin güvenliği açısından da tehdit oluşturmaktadır" diye konuştu.

Bilgiç, "Suriye'deki bu durumdan faydalanan bu gruplara karşı Türkiye, etkin bir biçimde mücadele etmekte ve bu konuda uluslararası toplumla gerekli işbirliğini yapmaktadır. Türkiye ayrıca BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde El-Kaide ve El-Kaide ile iltisaklı kişi ve gruplara ilişkin yükümlülüklerini hassasiyetle yerine getirmektedir" ifadelerini kullandı.

HİZBULLAH İTİRAFI

Siyonist yetkililer her fırsatta Lübnan Hizbullah'ının gücünü dile getirerek ordusunu bu büyük güçle mücadele için hazırlamaya çalışıyor.

Daha önce, Hizbullah güçleriyle savaşabilecek güce güce ulaşmak için çok çalışmaları gerektiklerini belirten Siyonist komutanlar bu kez de Hizbullah'ın füzelerine dikkat çekti.

İsrail askeri istihbarat şefi General Aviv Kuçavi bugün yaptığı açıklamada İsrail düşmanlarının güçlerinin ne kadar arttığını vurgulayarak, "düşmanlarımız yeni ve gelişmiş silahlarla donanmış durumda. Bu silahlar bizim hava ve deniz güçlerimizi zorlayacak sevide" dedi.

Hizbullah'ın elinde bulunan Yakhont füzelerini ima ettiği düşünülen Kuçavi sözlerine şöyle devam etti:

"170 bin füze ve roketin rotası İsrail'e yönlendirilmiş durumda.  Bu her zamankinden daha da ölümcüldür."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.