Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kerry?den Müzakere Yenilgisi İtirafı

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Davos zirvesinde yaptığı konuşmada, Ortadoğu?da uzlaşma müzakerelerinin sonuca ulaşması için şartların çok çetin olduğunu belirterek siyonist İsrail ile Filistinli taraf arasında uzlaşma müzakerelerinin ne zaman sonuca ulaşacağını kestirmek zor olduğunu belirtti.  

26 Ocak 2014
Kerry?den Müzakere Yenilgisi İtirafı

Kerry uzlaşma müzakerelerinin esas amaçlarından biri siyonist İsrail’in güvenliğini temin etmek olduğunu vurguladı. Müzakerelerin zor ilerlediğini belirten Kerry, buna karşın Filistin özerk teşkilat Başkanı Mahmut Abbas ve siyonist rejim Başbakanı Netanyahu müzakere şartlarına bağlı kaldıklarını belirtti.

Kerry bu açıklamayı, geçen hafta uzlaşma müzakerelerini yeniden başlatmak amacıyla işgal altındaki Filistin’i ziyaret etmeyi planladığı, fakat siyonist yetkililerin Kerry’nin nihai çözüm planını eleştirmeleri yüzünden ziyaretini iptal ettiği bir sırada yaptı. Aslında Kerry’nin ziyaretini iptal etmesi başlı başına Amerika’nın Filistin krizi konusunda tüm girişimlerinin boşa gittiğini ortaya koydu.

Bir süre önce de özerk teşkilat yaptığı açıklamada uzlaşma müzakerelerinde Nisan 2014’e kadar sonuca ulaşmanın imkansız olduğunu belirtti. Bu şartlarda siyonist Başbakan Netanyahu bir kez daha yerleşke inşaatının sürmesine vurgu yaptı. Netanyahu da Davos’ta yaptığı açıklamada, inşa ettikleri hiç bir yerleşkeyi boşaltma niyetinde de olmadıklarını, Filistinli tarafla şimdilik uzlaşma müzakereleri çerçevesinde Amerikalıların istediği gibi her hangi bir anlaşma imzalamanın da söz konusu olmadığını vurguladı. Netanyahu ayrıca Kerry’nin sarf ettiği çabalardan haberdar olmadığını belirtti.

Amerikalı yetkililer uzlaşma müzakerelerinde tarafsız olduklarını iddia ederken açıkça siyonist rejimin güvenliğinin güvence altına alınmasından söz ediyor. Aslında Amerika’nın uzlaşma müzakerelerinde bu amacı izlediğini itiraf etmesi başlı başına uzlaşma müzakerelerinin Amerika ve Batı’nın Filistin milletinin tüm haklarını çiğnemeye yönelik bir komplo olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyuyor. Gerçekte Amerika uzlaşma müzakereleri aracılığı ile Filistin krizini tamamen siyonist rejim lehine noktalamak istiyor, ancak bu tutum tabi ki Filistinli tarafların itirazı ile karşılaşıyor.

Öte yandan Amerika’nın siyonist rejimi kayıtsız şartsız desteklemesi de eli kanlı rejimin Filistin milletine yönelik sultacı ve yayılmacı politikalarında daha da küstahlaştırıyor. Bu şartlarda Filistin milleti Amerika’nın her türlü sinsi planını reddederek uzlaşma müzakerelerinin derhal durdurulmasını ve özerk teşkilatın müzakerelerden çekilmesini istiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.