Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Yine Kan Gölü

Amerikan uşağı Bender Bin Sultan'ın Suud İstihbarat Bakanlığı'na dönmesinin ardından Irak'taki şiddet olaylarında keskin bir artış oldu. 

18 Ekim 2013
Irak Yine Kan Gölü

Irak'ta, çoğu başkent Bağdat ve çevresinde Şiilerin yoğun olarak yaşadığı semtlerde düzenlenen bir dizi bombalı saldırıda 60'dan fazla kişi hayatını kaybetti. Kurban Bayramı kutlamalarına rastlayan saldırılarda başkentin çeşitli semtlerinde en az dokuz ayrı saldırı meydana geldi.

Irak'ın kuzeyinde ise biri etnik Şebek azınlığı hedef alan iki patlama yaşandı. Geçen ay Musul yakınlarında bir Şebek cenazesi sırasında gerçekleştirilen intihar saldırısında 26 kişi ölmüş, 46 kişi de yaralanmıştı. 30 bin nüfusa sahip Şebekler, Irak'ın Türkiye ile sınır bölgelerinde yaşıyor. BM Irak elçisi bu gruba yönelik saldırıları kınadı.

BM'ye göre, Ocak-Eylül ayları arasındaki saldırılarda yaklaşık 5.000 sivil öldürüldü. Sadece Eylül'de ölenlerin sayısı ise bine yaklaşıyor. 2012 yılında da, 3 binden fazla kişinin öldürüldüğü söyleniyor.

El Kaide’nin gerçek lideri “Bender Bin Sultan”

Suriye’nin Ürdün Büyükelçisi “El Kaide’nin asıl lideri Suudi Arabistan’ın istihbarat servisi Başkanı Bender Bin Sultan”dır” dedi.

Suriye’nin Ürdün Büyükelçisi Tuğgeneral Behcet Süleyman “El Meyadin” haber kanalına verdiği röportajda “El Kaide örgütü ve “Irak ve Şam İslami Devleti” grubu dahil bu örgüte mensup çeşitli kanatların asıl lideri Bender Bin Sultandır. Eymen El Zavahiri sadece propaganda yönüne sahip. Usama Bin Ladin de manevi bir sembol niteliğinde” dedi.

Suriye’nin Ürdün Büyükelçisi Süleyman daha sonra, Bender Bin Sultan’ın Suriye’ye nüfuz ettiğini ispatlayan bilgiler olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine “Bender Bin Sultan Ürdün sınırlarına güçler yerleştiriyorsa ve teröristlerle görüşmek için sürekli otelden otele dolaşıyorsa, acaba bu Suudi Arabistan’ın Suriye’nin içişlerine karışması sayılmaz mı? Suudi Arabistan’a gel de Suriye halkının Vekili ol diyen mi var? Suriye, özgürlük ve demokrasiyi onlardan mı öğrenecek” karşılığını verdi.

Süleyman ayrıca, Ürdün Hükümetinin Suriye’ye yönelik tavrıyla ilgili olarak “Ürdün bugüne kadar, Suriye’ye nüfuz etmek isteyen teröristleri yakalayabilmek için birçok operasyon düzenlemiş durumunda ve bu alanda iyi adımlar attı” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.