Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz, Bursa'da Canlarla Buluştu (Foto)

Özgündüz, Bursa'da Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi'nin açılışına katıldı.  

10 Haziran 2013
Özgündüz, Bursa'da Canlarla Buluştu (Foto)

Programdan önce Bursa Ehlibeyt Camii'nde öğle namazını kılan Özgündüz'ü, Dernek Başkanı H. Kurban Karaca ve dernek yöneticileri karşıladı. Namazın ardından cemaati selamlayan Özgündüz, vekaleten imamlık yapan Seyyid Musa Atış ve dernek yöneticileriyle beraber Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi binasının açılışına katıldı.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün de katıldığı, Bursa'nın Nilüfer İlçesi Ataevler Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi binasının açılışına, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel, Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şube Başkanı Ali Akca, EHDAV Başkanı Ali Yeral, İstanbul Protestan Kilisesi'nden Timur Topuz, Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şube Başkanı Ali Akca'nın hoşgeldiniz konuşmasının ardından kürsüye çıkan EHDAV Başkanı Ali Yeral, son dönemde yaşanan sıkıntılardan bahsettikten sonra, 3. köprü konusuna değindi ve köprü isminin Alevi kesimi rencide ettiğini, neden Mevlana, Yunus Emre veya Ahmet Yesevi adının verilmediğini sordu.

Daha sonra kürsüye davet edilen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, gündeme ilişkin değerlendirmelerinin ardından, 3. köprüye Yavuz Sultan ismi verilirse, biz de yüzlerce camimize ve binlerce cem evimize adını Şah İsmail veririz dedi.

Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, Alevilik İslam'ın içindendir, İslam'ın kendisidir diyerek, Sekaleyn hadisini dile getirdi.

Daha sonra konuşmalarla devam eden program, her inanç temsilcisinin birlikte göğe attıkları barış güvercinleriyle sonlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.