Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Risalete Emek Verenler" Paneli Gerçekleştirildi (Foto)

Hz. Peygamber (saa)'ın yiğit amcası Hz. Ebu Talib (as), vefat yıldönümünde adıyla müzeyyen olan İkitelli'deki Hz. Ebu Talib Camii'nde yoğun katılım ile anıldı. 

10 Haziran 2013

09 Haziran Pazar günü öğle namazının ardından başlayan programda Peygamberimizin amcası Hz. Ebu Talib'in ve Hz. Hatice (sa) annemizin vefatları ile Hz. Muhammed (saa)'ın peygamberlikle görevlendirilmesi (Meb'as) gibi İslam tarihinin önemli konuları "Risalete Emek Verenler" başlığı altında düzenlenen panel ile gündem edildi.

Başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere, İstanbul'daki Ehlibeyt alimleri ve Ehlibeyt dostlarının iştirak ettiği program, alimlerimizden Ş. Muhammed Karaduman'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kuran'ı Kerim'in  ardından genç yürek, Raziye Çaça okuduğu "Ya Resulullah" isimli şiiriyle programa renk kattı.

Okunan şiirin sonrasında, Ebu Talib Camii İmamı Ş. Hüseyin Çaça, katılımcıları ve tüm misafirleri selamlayarak, hoşgeldin konuşması yaptı ve günün anlam ve önemine dair görüşlerini beyan etti.

Çaça'nın ardından panel konuşmacıları takdim edildi. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Ebu Talib Camii İmamı Ş. Ali Salmanlı, Araştırmacı- Yazar Ahmet Turgut ve Araştırmacı- Yazar Necmettin Santalu, Hz. Ebu Talib'in vefatı, Hz. Hatice'nin vefatı ve Meb'as Gecesi başlıkları altında konuşmalarını yaptılar.

Panel, katılımcılara "Hz. Ebu Talib ve Gizli Kalmış Gerçekler" isimli kitabın takdim edilmesiyle son buldu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.