Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hizbullah'tan Yaralı Teröristlere Tedavi İzni

Kusayr kentindeki çatışmalarda yaralanan silahlı militanların Hizbullah?ın onayı ile Lübnan?da tedavi altına alındığı bildirildi. 

11 Haziran 2013
Hizbullah'tan Yaralı Teröristlere Tedavi İzni

Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesinin haberine göre Lübnan güvenlik yetkilileri, Hizbullah’ın Kusayr kentindeki çatışmalarda yaralanan militanların tedavi için Lübnan’a getirilmesini kabul ettiğini ve yaklaşık 90 yaralı militanın Beka ve kuzeydeki hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

Güvenlik yetkilileri, militanların can güvenliğinin Lübnan hükümeti tarafından sağlanacağını; iyileşmelerinden sonra ise haklarında gerekli yargı sürecinin başlayacağını ifade etti.

Kusayr kentinde yaralanan militanların Lübnan’daki hastanelere kaldırılmasının Hizbullah’ın onayı ile gerçekleştiğini belirten gazete, militanların belirlenen bir güzergahtan Lübnan’a nakledilmesi konusunda arabuluculuk yaptığını bildirdi.

Suriye Ordusu 'Kuzey Fırtınası'na Başladı

Suriye Ordusu, Halep'i geri almak için Kuzey Fırtınası adını verdiği operasyonlarına başladı. Suriye Ordusu şu ana kadar Halep'in yarısına girmiş durumda. Girdiği bölgeleri teröristlerden temizleyerek ilerleyişini sürdürüyor. Beş gün sürmesi beklenen operasyonun ikinci ayağı ise kuzey bölgesinin tamamen teröristlerden temizlenmesi olacak.

Suriye Ordusu, ayrıca Türkiye üzerinden Kufr Humre ve el Mensure bölgelerinden teröristlere ulaştırılan silah geçit yollarını abluka altına aldı.

Suriye Ordusu, Deyre Zor'un El Muzafeyn semtini teröristlerden temizledi. Ancak Şam kırsalında bulunan Ceveyr ve Borze'de çatışmalar halen sürüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.