Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Nükleer Silah Gerçeği

Dünya savaş tarihinde nükleer silahı ilk kez kullanmış devlet olarak tarihe geçen Amerika'nın ve her türlü alçakça cinayeti hiç çekinmeden işlemiş İsrail rejiminin "dünya barışı" adına İran'ın nükleer faaliyetlerine karşı çıkması ne kadar inandırıcı? 

06 Nisan 2013
Nükleer Silah Gerçeği

Nükleer enerji, atomun çekirdeğinden elde edilen bir enerji türüdür. Nükleer enerji, 1896 yılında Fransız fizikçi Henri Becquerel tarafından kazara bulundu. Uranyumun fotoğraf plakaları ile yan yana durması ve karanlıkta yayılan X-Ray ışınlarının fark edilmesi ile keşfedilmiştir.

Tıp, endüstri, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok sektörde istifade edilebilen nükleer enerji, günümüzün ve geleceğin en önemli enerji kaynaklarından biridir. Dünya üzerinde 500'e yakın nükleer enerji santrali vardır. Bunlar dünyanın toplam elektrik ihtiyacının %15'ini sağlamaktadır. Örneğin Fransa, elektrik ihtiyacının %77'sini nükleer reaktörlerinden sağlamaktadır.

ABD’de 104, Japonya’da 55, Fransa’da 59, Rusya’da 32, Güney Kore 20, İngiltere’de 19, Hindistan’da 19, Kanada’da 18, Almanya’da 17, Çin’de 11 santral var. İsrail nükleer çalışmalarını gizli olarak yürütmektedir.

Savaş tarihinde, nükleer silah ABD tarafından II. Dünya Savaşı'nda Hiroşima ve Nagazaki’de kullanıldı. 200 bine yakın kişi anında, yüz binlerce kişi ise bombanın etkileri sebebiyle öldü.

1949’da Sovyetler Birliği, 1952’de ise İngiltere nükleer silah üretti. 1960’da Fransa, 1965’te Çin nükleer silah yarışına katıldı. Hindistan’ın 1974’teki nükleer füze denemesine Pakistan 1988’de karşılık verdi.

The Economist'in internet sitesinde yer alan verilere göre Amerika’nın elinde 500.000 kg. dan fazla nükleer silah maddesi bulunuyor. Amerika’nın 14 ülkede, 111 ayrı bölgede toplam 23,300 nükleer silahı var. Sıralamada ABD'yi Rusya, Fransa ve İngiltere 500 tona yaklaşan miktarla izliyor.

Araştırmaya göre İsrail'in elinde 0.5-1.99 ton var. İran'ın elinde ise 5-20 kg nükleer silah maddesi bulunabilir. Kuzey Kore’de ise 200 kg. tahmin ediliyor.

Hepimiz barış isteriz. En azından bütün iyi insanlar ister bunu. Ama barışın ilk şartı adalettir. İsrail; nükleer silahsızlanma anlaşmasını imzalamayan dört ülkeden biri. Nükleer silahlarının sayısı bile bilinmiyor. Uzmanların tahmine göre 2000 kg nükleer silah maddesine sahip. Ama İsrail'e ses çıkaran kimse yok! Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı sadece İran ve Kuzey Kore ile uğraşmaktadır.

İran nükleer silaha karşı olduğunu defalarca açıkladı. Ama Amerika ve İsrail’in nükleer silahları olduğu ve sicillerine bakıldığında bunu kolayca kullanabilecekleri ortada.

Peki asıl sorun nedir? Dünyada iki kutup var: Amerika çetesi ve bunun karşısındakiler. Amerika çetesi karşılarında olanların nükleer teknolojiye ulaşmasını istemiyor. Onları engellemeye çalışıyor.

Böyle bir durumda da barış uzak görünüyor. Tüm ülkeler nükleer silahlarını yok etmedikçe dünya barışı hep hayallerde kalacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.