Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Lavrov: Diyalog İçin Çalışılmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Suriye Ulusal Muhalefet Koalisyonu ve Devrimci Güçler?in konumunda bazı yapıcı öğeler farkedildiğini vurgulayarak diyaloğun teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. 

08 Mart 2013
Lavrov: Diyalog İçin Çalışılmalı

BBC Radyosu’na konuşan Lavrov, “Onun lideri diyalog ile ilgilendiğini ifade etti. Şam da resmi olarak Suriye’de savaştıkları dahil müzakerelere hazır olduğunu doğruladı. Her iki tarafı diyaloğa girmeye teşvik etmek gerektiğine inanıyorum” dedi.

Lavrov Rusya’nın Suriye’ye sadece savunma silahları gönderdiğini bir defa daha vurguladı ve “Bizim mevcut anlaşmalar çerçevesinde gönderdiğimiz savunma silahları iç savaşta kullanılamaz. Bu sadece dıştan gelecek saldırılardan korunmak için gereklidir. Biz herhangi bir uluslararası sözleşmeyi ihlal etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı ayrıca sözlerine “Biz rejim değişikliği oyununa iştirak etmiyoruz. Biz iç çatışmalara müdahaleye karşıyız. Bu bizim konumumuzdaki ilkelerdir. Biz hayat kurtarmak istersek ki bu Rusya için önceliklidir, ön koşullardan vazgeçilmeli ve savaşan taraflar müzakere masasına oturtulmalıdır” ifadelerini ekledi.

Suriye’de yüzlerce Avrupalı, radikallerin saflarında savaşıyor

Belçika’dan onlarca Flamanlı dâhil yüzlerce genç Avrupalının Suriye’de muhalefet saflarında silahlı çatışmalara katıldığı öne sürüldü.

AB ülkeleri savcılarının koordinasyonu sağlayan Eurojust Başkanı Michele Coninsx, konuyla ilgili açıklamasında, gittikçe artan sayıda genç Avrupalıların Suriye’ye gidip gelmesinden tedirgin olduğunu ifade etti. Coninsx, AB ülkeleri savcılıklarından alınan bilgiye göre Avrupalı gençlerin Suriye’de, çoğu terör örgütü El Kaide’ye bağlı radikal İslamcı gruplarla temaslara geçtiğini söyledi. Eurojust Başkanı, bu gençlerin Avrupa’ya döndükten sonra güvenlik riski taşıdığını belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.