Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Batı Yaka'da İşgal Güçleri İle Çatışma

İşgal güçleri gösterilere yine polis ve asker şiddetiyle müdahale etti Batı Yaka'da esirlerle dayanışma yürüyüşleri sürüyor.  

02 Mart 2013
Batı Yaka'da İşgal Güçleri İle Çatışma

İsrail'in Ofer Cezaevi önünde kılınan cuma namazının ardından çıkan çatışmalarda İsrail askerleri, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandı.

Bilin köyünde de İsrail'in güvenlik duvarını protesto amacıyla gösteri düzenlendi.

Göstericilerle yürüyüşe geçen Filistin Başbakanı Selam Feyyad , konuşma yapmaya başladı.

O sırada İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan biri yakınına düştü. Nefes almakta zorlanan Feyyad yanındakiler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Nablus kentinde protestocuların, İsrail askeri kontrol noktasına yaklaşması sebebiyle iki taraf arasında çatışmalar meydana geldi.

Cenin'de de İsrail'in yerleşim birimlerini protesto gösterisi düzenlendi.

İsrail askerlerinin müdahalesi ile çatışma çıktı.

Askerlerin müdahalesi sert oldu.

Batı Şeria'da son zamanlarda sık sık Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma meydana geliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre Batı Yaka'da Kudüs'ün güneyinde yer alan Beytlahim'de Cuma namazından sonra yürüyüş noktalarına gelen gençlere işgal güçleri doğrudan saldırıda bulunarak müdahale etti.

Yine Batı Yaka'nın el-Halil, Beytlahim ve Kudüs şehirleriyle bağlantılarını sağlayan yolların kavşaklarına da önceden silahlı güçleri yerleştirip trafik akışını sıkı denetim altına alarak yürüyüşlere çevreden destek verilmesini engellemeye çalıştılar. Gösterilerin düzenlendiği noktalara da askerî gruplar yerleştirdi ve gösteri düzenleyenlerin üzerine kirli su sıkarak, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası atarak müdahale ettiler.

Esirlerin işgal zindanlarında sürdürdüğü açlık grevi direnişine destek ve onlara yapılan insanlık dışı muameleleri protesto amacıyla bugün öfke günü ilan edilmiş ve protesto eylemlerine iştirak amacıyla bazı merkezi noktalarda toplanılması çağrısı yapılmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.