Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ATA-DER, Bölge Esnafları ile Buluştu (Foto)

ATA-DER ve bölge esnafları Nevruz Kültürünü yaşatmak ve yaklaşmakta olan Nevruz Bayramı'na maddi ve manevi katkıda bulunmak için bir araya geldiler. 

21 Şubat 2013
ATA-DER, Bölge Esnafları ile Buluştu (Foto)

Dün akşam namazı sonrası Zeynebiye Camii'nde başlayan program, bölge esnafının yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleşti.

Zeynebiye Tv Genel Yayın Yönetmeni Ali Demirtekin'in sunuculuğunu yaptığı program, Ehlibeyt alimlerinden Ş. Ehed Talan'ın Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından ATA-DER Başkanı Suca Kaçan katılımcılara seslendi. Konuşmasında toplumun büyüklerinden oluşan ATA-DER'in ismi ve misyonu gereği topluma böylesi güzel organizasyonda öncülük etmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Suca Kaçan'ın mesaj içerikli feyz dolu konuşmasının ardından, Zeynebiye Camii İmamı H. Ş. Hamit Turan katılımcılara şöyle seslendi:

"Toplumlar faaliyetleri ile var olurlar ve faaliyeti olmayan toplumlar yok olmaya mahkumdurlar. Her var olmanın bir bedeli vardır, bizler de bu bedeli, ne olursa olsun ödemeli ve taşın altına elimizi koymalıyız. Bizler geleneklerimize ne kadar bağlı kalır ve yaşatırsak, kimliğimizi o kadar muhafaza etmiş oluruz."

Toplantı, konuşmaların ardından Zeynebiyeli esnafların Nevruz kültürünü yaşatmak adına yaptıkları bağışlar ve yardımlarla devam etti.

Yapılan bağışların ardından, program dualar ve ikramlarla sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.