Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şam'da Büyük Patlama

Şam?da bugün düzenlenen bombalı terörist saldırılarda ilk belirlemelere göre 30?dan fazla kişi hayatını kaybetti.  

21 Şubat 2013
Şam'da Büyük Patlama

Suriye basınında yer alan haberlere göre bugün sabah saatlerinde düzenlenen bir dizi bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 30’dan fazla kişi hayatını kaybetti.

Mezraa semtindeki el-Eyman Camii yakınlarındaki bombalı saldırıda Rus konsolosluğunun da maddi hasar gördüğü belirtilirken el-Hayat hastanesi yakınlarındaki bombalı saldırıda ise onlarca aracın yandığı ve çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suk el-Haca bölgesinde bombalı bir araçla düzenlenen saldırının ardından Suriye güvenlik güçlerinin bölgede güvenlik önlemlerini arttırdığı belirtilirken el-Hayat hastanesi yakınlarında içinde patlayıcı madde bulunan bir otobüsün ele geçirildiği ve bombanın etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Bugün en az 30 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Şam’daki üç ayrı bombalı saldırıda 50’den fazla yaralı olduğu; ancak ölü sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi.

Şam’da Bir Canlı Bomba Sağ Ele Geçirildi

Suriye güvenlik güçlerinin bugün terörist saldırılara hedef olan başkent Şam’da bir intihar bombacısını sağ olarak ele geçirdiği bildirildi.

Sana haber ajansının haberine göre Suriye güvenlik güçleri bugünkü teörist saldırıların ardından bölgede düzenledikleri operasyonlarda Şam’ın Savre caddesinde bir canlı bombayı, bomba yerleştirilmiş aracıyla birlikte sağ olarak ele geçirdi.

Suriye televizyonu da bugün güvenlik güçlerinin terörist saldırıya hedef olan Savre caddesinde üzerine 5 bomba yerleştirilmiş bir araç ele geçirdiğini bildirdi.

Bugün Şam’da gerçekleştirilen terörist saldırılarda 32 kişinin öldüğü 310 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.