Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Erkmen :"Türkmenler'in Yardıma İhtiyacı Var"

Irak'ta Türkmenler'e yönelik yapılan saldırıyı Irak Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Serhat Erkmen değerlendirdi. 

27 Ocak 2013
Erkmen :

Geçtiğimiz gün Irak'ın Salahaddin kentine bağlı Tikrit şehrinin doğusunda bulunan ve Şii Türkmen çoğunluğa sahip Tuzhurmatu ilçesinde, üzerinde patlayıcı yelek bulunan bir intihar eylemcisinin taziye çadırına girerek düzenlenlediği intihar saldırısında en az 42 kişinin öldürüldüğü kanlı saldırı gündeme oturmuştu.

Bu insanlık dışı saldırıyı Irak uzmanı Yrd. Doç.Dr. Serhat Erkmen şöyle değerlendirdi.

" Irak'ta 2003'ten sonra Kürt gruplar ve merkezi yönetim arasında güç mücadelesine sahne olan Tuzhurmatu'da son aylarda terör eylemleri Türkmenler üzerinde yoğunlaştı. Türkmenler eylemlerin sürmesinden endişeli."

Irak'ta karıştırılması en kolay yerlerden biri olarak görülen Tuzhurmatu ilçesi, Türkmenlere yönelik saldırıların merkezi haline geldi. Tarihi bir Türkmen bölgesi olan ilçe, Kürt ve Araplar arasındaki mücadelede tampon durumunda.

Erkmen, "Türkmenler savunmasız, son dönemdeki saldırıların hedefinde hep Türkmenler var. En büyük ve kolay hedef Türkmenler. Kürtler ve Sünni Araplar, kendilerini koruyabiliyor ama Türkmenler ülke genelinde Telafer'den Mendeli'ye uzun ince bir şeritte Kürtler ve Araplar arasında düz bir coğrafyada dağınık biçimde yaşadıkları için fiziki şartlar ve nüfus yoğunluğu açısından kendilerini savunmaya elverişsiz durumdalar."
"Türkmenlerin kendilerini savunacak güce ihtiyacı var ve bu güç olmadığı sürece herkes istediğini yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.