Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Terörist Başından Fitne Çağrısı

Türkiye'de bulunan Irak eski Cumhurbaşkanı yardımcısı Haşimi, Irak'ın yol ayrımında olduğunu, ülkedeki ayaklanmaların Irak baharının habercisi olduğunu savundu 

01 Ocak 2013
Terörist Başından Fitne Çağrısı

Hakkında 5 kez idam cezası bulunan ve İnterpol tarafından aranan Haşimi, Türkiye'den Irak'ı karıştırmaya devam ediyor. Irak'taki yürüyüşleri Irak Baharı olarak niteleyen Haşimi, Irak halkını ayaklanmaya çağırdı.

Irak eski cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık Haşimi, Irak'taki protesto gösterilerini "Irak baharı ve halk ayaklanmalarının başlangıcı" olarak nitelendirdi ve 2013 yılının Irak'ın değişim yılı olacağını söyledi.

Iraklılara kökleri, yönelimleri ve düşünceleri ne olursa olsun bu zaferi kazanmak için birlik olma çağrısında bulunan Haşimi, Felluce, Ramadi ve Samerra'da başlayan ayaklanmalarda zaferin elde edilmesi ve "zulme yeter" denilmesi için mücadelenin şart olduğunu söyledi.

Öte yandan Tarık Haşimi, Arap ülkelerini, özellikle Körfez ülkelerini ve bunun yanı sıra Türkiye'yi de Irak'taki ayaklanmalar için sorumluluklarının arkasında durmaya çağırdı ve bu sorumluluğun ezilen Irak halkı için çok önemli olduğu inancını dile getirdi. Ayrıca Maliki'nin ırak halkının özgürlük ve onurlu bir hayat için isteklerine asla cevap vermeyeceğini de vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.